Вчителі в Польщі домагаються безкоштовного тестування на коронавірус

Вчителі в Польщі домагаються безкоштовного тестування на коронавірус

Польська спілка вчителів звернулася до уряду з проханням отримати безкоштовні тести для працівників освіти. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

«У зв’язку з рішенням уряду поступово запустити дитячі садки, школи, психолого-педагогічні консультаційні центри, молодіжні гуртожитки та інші заклади, що організовують позашкільну діяльність, ми закликаємо надати вчителям та працівникам цих закладів доступ до безкоштовних та швидких тестів на наявність коронавірусу. Це рішення забезпечить більшу безпеку дітей, учні,в вчителів та працівників 22 000 дошкільних навчальних закладів, 14 000 початкових шкіл та навчальних закладів «, — читаємо у зверненні Польського вчительського союзу до прем’єр-міністра Матеуша Моравецького.

Спілка нагадує про керівні принципи управління освіти, охорони здоров’я та головного санітарного інспектора, згідно з якими до роботи в школі можуть приходити лише здорові люди без будь-яких симптомів, що вказують на інфекційне захворювання. «Без доступу до тестів ми не матимемо інформації про стан здоров’я працівників», — зазначено у зверненні.