Велика кільцева дорога навколо Вроцлава: триває будівництво з використанням вибухівки

Велика кільцева дорога навколо Вроцлава: триває будівництво з використанням вибухівки

Під час будівництва великої кільцевої дороги навколо Вроцлава будуть використовувати вибухові речовини для розпушування кам’янистих земель. Роботи на Obwodnicy Bolkowa з використанням вибухівки вже розпочалися. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Сьогодні пролунали пробні вибухи — робітники почали використовувати вибухові речовини для розпушування кам’янистих ґрунтів на місці будівництва дороги. Незважаючи на зимовий період підрядник працює на  Болковій кільцевій  дорозі з 15 грудня, кінець робіт заплановано на 15 березня.

Підрядник  виконав роботи, пов’язані з проведенням розкопок на дорозі, що обслуговує DO-8. Для ділянки від км 0 + 100 — 0 + 140 було виконано часткове розрівнювання скелястих і частково кам’янистих ґрунтів. Тверді сланцеві породи неможливо було розрівняти з використанням екскаваторів, обладнаними гідравлічними молотками. Використання техніки не дало бажаного результату. У зв’язку з вищевикладеним було вирішено виконати решту завдання з використанням спеціалізованих вибухових речовин.

Будівельні роботи з використанням вибухівки включатимуть, серед іншого:

— свердління отворів в кам’янистому ґрунті,

— завантаження вибухових матеріалів в отвори,

— виконання т. зв пачки — заповнення отворів агрегатом,

— встановлення трубопровідної системи для активації неелектричних ладунків.

Після чого вибухівку підривають. Матеріал породи  подрібнений таким чином буде видалений за допомогою механічного обладнання. Екскаватор, обладнаний гідравлічним молотом, постійно коригує нахил  дна земляних робіт в кам’янистому ґрунті. Після детонації буде проведено геодезичне обстеження і, при необхідності — проведено повторне буріння і складання вибухівки. Розрахунковий обсяг робіт охоплює близько 6 тис м3 гірських угідь.

Крім того, виконавець проводить роботи, пов’язані з обміну земельними ділянками в районі будівництва кільцевої дороги, що будується, до національної дороги DK-3 на рівні місцевості Єжув (Jeżów).

Завершено роботи, пов’язані з бетонуванням, стисненням і розбиранням опор Е-1, Е-2 та Е-3. В даний час відбувається бетонування задніх стін з використанням арматури та складання робочих майданчиків для дорожнього покриття на естакадах Е-1, Е-2 та Е-3 та бетонування планок W-1.

Остаточне завершення будівництва Болкової кільцевої дороги у Вроцлаві заплановано на другий квартал 2020 року.