Вибори до Європарламенту пройдуть в кінці травня 2019 року

Вибори до Європарламенту пройдуть в кінці травня 2019 року

Вибори до Європарламенту  відбудуться 23-26 травня 2019 року. Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС. Держави-члени приймають рішення про точну дату та правила проведення виборів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поляки оберуть 52 депутатів до  Європарламенту.

Рада ЄС вирішила провести консультації з Європарламентом щодо проекту рішення, яке зафіксує вказані дати як дні виборів до ЄП. Вибори до парламенту проводяться в країнах ЄС кожні п’ять років.

Європарламент — це інституція, яка представляє інтереси громадян ЄС. Дата проведення європейських виборів 2019 року була встановлена ​​між 23 і 26 травня — вона остаточно буде визначена країнами-членами. У Польщі голосування в Європейський парламент відбудеться в неділю, 26 травня.

Більше 360 мільйонів громадян Європейського Союзу матимуть право голосувати.

Згідно з виборчим законом 1976 року, європейські вибори відбуваються в перший повний тиждень червня, з четверга по неділю.

Хто буде представляти PiS на виборах до Європарламенту?

Ганна Залевська була включена до списку «Закон і правосуддя» (PiS) у виборчому окрузі, що охоплює Нижньосілезьке воєводство та Опольське воєводство.

Голосування стартує у Великобританії та Нідерландах, де починається в четвер і закінчується в неділю, коли голосування відбувається в більшості держав-членів.

Як проходять вибори до Європарламенту?

Вибори до Європейського парламенту проводяться кожні 5 років у відповідності з національними виборчими законами і традиціями. Кожна держава — член ЄС – приймає рішення щодо порядку проведення виборів, але застосовуються ті ж демократичні правила: гендерна рівність і таємне голосування.

Проте, європейські вибори вже відповідають деяким загальним принципам: загального прямого голосування, пропорційне представництво, мандат терміном на п’ять років, який може бути відновлений. Держави — члени можуть прийняти рішення про використання відкритих або закритих партійних списків. Серед держав — членів існують відмінності у ставленні мінімального віку для отримання права голосу. У більшості держав — членів право голосувати і балотуватися на виборах може бути реалізовано громадянами починаючи з 18 років.

Громадяни ЄС, які проживають в іншій державі — члені ЄС, ніж його громадянство, мають право голосувати і балотуватися на виборах у державі проживання відповідно до правил національного законодавства своєї країни. Громадян ЄС, які проживають за кордоном і бажають взяти участь у виборах у країні походження, мають право голосувати, якщо її національне законодавство дозволяє. Деякі держави — члени забезпечують можливість голосувати поштою та / або організовують виборчі дільниці в своїх дипломатичних або консульських місіях за кордоном.