Відбудеться відеоконференція міністрів закордонних справ ЄС

Відбудеться відеоконференція міністрів закордонних справ ЄС

Під час відеоконференції міністри передусім мають обговорити геополітичні наслідки коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Замість зустрічі в Брюсселі сьогодні відбудеться відеоконференція міністрів закордонних справ ЄС. Через коронавірус, керівники дипломатії з 27 країн будуть обговорювати основні закордонні проблеми дистанційно. Також вони мають підбити підсумки дій європейців, що повертаються додому, що через закриті кордони та припинені рейси застрягли в різних куточках світу.

Кілька днів тому Європейська Комісія повідомила, що близько 100 тисяч громадян Союзу чекають на повернення додому. “Їм потрібні спільні дії країн ЄС. Це складна операція, яка вимагає координації повітряних флотів багатьох країн”, – заявив глава дипломатії ЄС Джозеф Боррелл.

Будь-яка країна може активувати механізм цивільного захисту ЄС та відправляти літаки, а Брюссель відшкодує 75% вартості рейсів. Однак на борт повинні бути прийняті також громадяни інших країн ЄС. На сьогодні Австрія, Німеччина, Бельгія та Чехія використали таку можливість.

Під час відеоконференції міністри мають також обговорити геополітичні наслідки коронавірусу. У програмі, зокрема, є міграція та ситуація на турецьких кордонах.

IAR/Д.К.