Відомий польський кінорежисер приїхав на форум до Путіна
http://external.polskieradio.pl/files/5c5f0d3b-809d-44b7-ba02-e7b33695d1ff.file

Відомий польський кінорежисер приїхав на форум до Путіна

Кшиштоф Зануссі взяв участь у зустрічі дискусійного клубу «Валдай», господарем якого є Путін. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У зустрічі міжнародного дискусійного клубу «Валдай» за участі Владіміра Путіна, що об’єднує колишніх політиків та відомих публіцистів, учених та артистів, які найчастіше підтримують Росію, взяв участь Кшиштоф Зануссі. Відомий польський кінорежисер модерував у Сочі дискусію на тему культури, у якій взяла участь, зокрема, російська міністр освіти Ольґа Васільєва, відома «відбілюванням» сталінізму.

Конференції клубу «Валдай» проходять у Росії щороку. Їхнім постійним гостем, а скоріше господарем, є Владімір Путін. На зустріч з ним, а також на дискусії у межах цього клубу, щороку збираються десятки російських учених, журналістів та політиків.

У попередні роки гостями цієї зустрічі з Польщі були, зокрема, Лєшек Міллєр, Анджей Розанек та Адам Міхнік.

Цьогоріч польським гостем цього російського заходу був відомий кінорежисер Кшиштоф Зануссі. Протягом двох днів митець модерував дискусії під назвою «Культура як наріжний камінь та інструмент політики». Її учасниками були, зокрема, Ольґа Васільєва, міністр освіти, відома «відбілюванням» сталінського періоду (і самого Сталіна), а також митрополит Тіхон, якого російські ЗМІ представляють як особистого сповідника Путіна.

Тіхон також позитивно представляв владу Сталіна, зокрема, під час організованої ним виставки про СРСР у Москві. Він також рішуче підтримував анексію Криму Москвою. Російський священик відомий також крайньою антипатією до католиків, стверджуючи, що вони не є християнами.

Митрополит Тіхон сліпо відданий Путіну. Він вірить, що президент Росії є новим духовним втіленням Володимира Великого.

Цьогорічну конференцію клубу «Валдай», у якій взяв участь Зануссі, завершив виступ Путіна, сповнений агресії та антизахідної риторики.

Говорячи про відносини зі США, Путін дорікнув партнерам Росії у тому, що вони висувають їй звинувачення, але «не вважають за доцільне представити будь-які докази». На його думку, Росія «не створює жодних проблем». Господар Кремля, серед іншого, заявив, що Росія не боїться жодних конфліктів і «взагалі ми нічого не боїмося».

Путін сказав, що Росія поліпшує своє озброєння «у відповідь на побудову системи протиракетної оборони США». Деякі сучасні системи вже поступили на озброєння, інші будуть передані у найближчі місяці, сповістив він. При цьому він згадав про ракетний комплекс «Авангард», що може запускати ракети із гіперзвуковою швидкістю.

Господар Кремля вважає, що Росія «обійшла всіх партнерів і конкурентів у цій сфері», оскільки «наразі ніхто не має точної гіперзвукової зброї, а ми маємо». Він запевнив, що Росія почувається впевнено.

«Агресор повинен знати, що ми як мученики потрапимо в рай, а агресор просто здохне, не встигнувши розкаятися », – заявив Путін.

niezależna.pl/Т.А.