Відтепер особам, які перетинають польський кордон, не потрібно заповнювати карт локалізації — це зроблять прикордонники

Відтепер особам, які перетинають польський кордон, не потрібно заповнювати карт локалізації — це зроблять прикордонники

Від сьогодні особам, які перетинають польський кордон та спрямовуються на обов’язковий 14-денний карантин, не потрібно заповнювати картки про місцезнаходження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Їх дані вносяться співробітниками прикордонної служби безпосередньо до бази даних одразу під час перевірки. Тож уникнути проходження карантину не вдасться.

Дотепер мандрівникам доводилося самостійно заповнювати картки про місцезнаходження, які прикордонник пересилав у відповідні відомства воєводства, де дані з карт були внесені до системи ІКТ. З півночі інформація про осіб, які перебувають під карантином, заноситься безпосередньо до бази даних вже під час прикордонного контролю.

Усі особи, які приїжджають до Польщі, повинні пройти обов’язковий домашній карантин, терміном 14 днів. Під час прикордонної перевірки кожен мандрівник зобов’язаний надати офіцеру прикордонної служби адресу, за якою він буде проводити карантин.

Це може бути місце колективного карантину, якщо, наприклад, мандрівник не в змозі його дотримуватися за місцем проживання. Ця інформація вводиться безпосередньо в базу даних і автоматично передається відповідним службам, які перевірять, чи виконується карантинне зобов’язання.