Відтепер в Польщі учні в школах будуть здавати тест на наркотики

Відтепер в Польщі учні в школах будуть здавати тест на наркотики

Уряд Маршалковський запропонував ввести обов’язкові тести на наркотичну залежність у навчальних закладах. Тож на учнів тих установ, які погодяться на нововведення, з початку навчального року може чекати несподіванка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

З одного боку, програма повинна закінчити вдавання, що в школах немає проблем з алкоголем або наркотиками. З іншого — показати, які школи хочуть боротися з наркоманією серед своїх учнів.

Тож безкоштовні алкотестери та тести для визначення наркотичної залежності канцелярія маршала поставлятиме лише тим навчальним закладам, котрі візьмуть участь в програмі. Боротьба із залежністю має бути в інтересах школи. Батьки все частіше запитують, чи в школі, бува, не продають алкоголь і наркотики. А директори шкіл говорять прямо: тільки непроінформована особа може запевнити батьків, що школа «чиста». Адже вчителі не можуть контролювати особисте життя учнів. А серед них трапляються й такі, що розповсюджують і продають наркотичні речовини.

Відповідне обладнання та вибіркові тести для студентів повинні показати масштаб проблеми. Тоді стане достовірно відомо, з чим боротися в школі і як допомогти тим школярам, які вже зіткнулися з алкоголем і наркотиками.

За матеріалами: publiszer.pl