Війська США готові увійти до Польщі

Війська США готові увійти до Польщі

США виступили із серйозною пропозицією, і вже розробляють технічні деталі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Сполучені Штати Америки активно обговорюють з урядом Анджея Дуди створення постійної американської військової бази на території Польщі. Держави налаштовані дуже серйозно — з’явилися прогнози щодо дати підписання угоди.

Про це стало відомо завдяки повідомленням польських ЗМІ.

За інформацією журналістів, заступник міністра оборони США з міжнародної політики Джон Руд провів переговори у Варшаві про постійне розміщення американських солдатів в Польщі, повідомляє видання Defense One з посиланням на його помічницю Кетрін Вилбаргер. Вона підкреслила, що угоду можуть підписати лише через півроку або рік.

«Ми виступили з дуже серйозною пропозицією, і цього тижня ми вже розробляємо деякі технічні деталі. Сподіваємося після зустрічі отримати міцну основу для подальшої роботи», – додала Вилбаргер.

Так, Держдепартамент візьме на себе відповідальність за підготовку угоди, якщо Польща погодиться на пропозиції американської сторони. При цьому деталі пропозиції Вилбаргер не розкрила.

Наразі в Польщі дислокуються прибилизно 4 тисячі американських солдатів, які є частиною східного флангу сил НАТО. Польща відстоює ініціативу розміщення на своїй території постійної військової бази США.