Віцепрем'єр Латвії: Мені соромно за підхід Німеччини до Nord Stream 2

Віцепрем’єр Латвії: Мені соромно за підхід Німеччини до Nord Stream 2

Віцепрем’єр, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс розкритикував ставлення Берліна до газопроводу Nord Stream 2. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Мені соромно за німецький підхід до Nord Stream 2», – написав у Twitter віцепрем’єр Латвії Артіс Пабрікс, критикуючи ставлення Берліна до суперечливого газопроводу Nord Stream 2, що прокладають дном Батлійського моря.

У середу ряд коментаторів послалися на інформацію про потенційні санкції США щодо газопроводу Nord Stream 2. На одну з таких дискусій послався Артіс Пабрікс, віцепрем’єр і міністр оборони Латвії.

«Політика, заснована на цінностях … Мені соромно за німецький підхід до Nord Stream 2. Потім ті самі політики говорять про біженців чи інші “моральні” проблеми і намагаються повчати інших у Європі», – заявив латвійський віцепрем’єр.

Дискусія, в яку вступив Пабрікс, розгорілася навколо подальшої долі газопроводу Nord Stream 2 у контексті потенційних дій США. Згідно з попередньою інформацією, опублікованою ЗМІ в ніч із середи на четвер, адміністрація президента Байдена не буде вводити санкції проти компанії Nord Stream 2 AG, яка відповідає за будівництво газопроводу.

energetyka24.com/Л.І.