Власники малих крамниць вимагають змінити закон про обмеження торгівлі в неділю

Власники малих крамниць вимагають змінити закон про обмеження торгівлі в неділю

Зміни мають заблокувати мережевим крамницям торгівлю в неділю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Власники малих крамниць вимагають внесення змін до закону про обмеження торгівлі в неділю. Беата Ідзік, власниця малої крамниці, зауважує, що зміни повинні обмежити діяльність в неділю мережевих крамниць:

«У неторгову неділю ми, власники малих крамниць, можемо самі відкривати крамниці і обслуговувати клієнтів. Мушу сказати, що в такі неділі маємо дуже високі товарообороти. Наприклад, моя крамниця має на 500-600% вищі обороти ніж раніше. Але тепер мережеві крамниці, такі як “Żabka” і “Carrefour”, знайшли в законі прогалину, завдяки якій теж відкриваються в неділі. Вони становлять для нас велику конкуренцію».

Власники малих крамниць вимагають внести зміни до законодавства, які би закрили мережевим крамницям можливість працювати в неторговельні неділі.

Польська палата торгівлі підрахувала, що в грудні минулого року продаж у малих крамницях збільшився на 4,5 %, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Від 1 січня 2019 року торговельною у Польщі є остання неділя місяця.

IAR/Я.С.