Водії таксі заблокують Варшаву

Водії таксі заблокують Варшаву

У понеділок (8 квітня) у Варшаві відбудеться страйк водіїв таксі. До польської столиці підтягнуться таксі із Познані, Кракова та Лодзі. Їздячи вулицями міста, вони хочуть протестувати проти таких перевізників, як Uber. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Таксисти заблокують вулиці міста. Рушійною силою мітингу є Ель-таксі (Ele Taxi), а також таксисти з Кракова, Лодзі, Сілезії. Представники декількох асоціацій таксі мають намір протестувати поки їх вимоги не будуть виконані”, — повідомляє “Rzeczpospolita”.

Причина? Страйк таксистів спрямований проти нерівних умов роботи з водіями, які обслуговують клієнтів через онлайн-платформи Uber, а також розширення авто-обміну (car-sharingu).

Таксисти бояться конкуренції

Як повідомляє газета, таксистам  не подобається, що відповідно до ухваленого урядом проекту поправки до закону про транспорт — посередники у сфері транспорту, тобто оператори додатків, такі як Uber, будуть діяти легально на ринку.

Таксисти планують заблокувати центр Варшави та ускладнити роботу громадського транспорту (рух за деякими маршрутами було скасовано).

— Ми вимагаємо, щоб держава захищала польських підприємців і громадян, а не коригувала право під нелегальних перевізників з-за кордону”, — заявляють представники «Солідарності та профспілки» Варшавського таксі, які вже у вівторок подали відповідну петицію до канцелярії прем’єр-міністра.

Представники регіонального уряду готові йти на переговори з асоціацією таксистів столиці.

Як відзначає «Rz», Uber не єдина проблема для водіїв таксі. «Під їхніми носами виростає потужна конкуренція у вигляді car-sharingu», — читаємо в “Річ Посполита”.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року в столиці Польщі водії таксі вже блокували основні транспортні шляхи з вимогою заборонити сервіс Uber.

Джерело: Rzeczpospolita