Врятувати українську літературу в часи темряви. У Варшаві запрошують на Марафон читання української поезії

Врятувати українську літературу в часи темряви. У Варшаві запрошують на Марафон читання української поезії

Сьогодні, 28 лютого о 19.00, у Варшавському Театрі Студіо в Палаці культури і науки відбудеться благодійний  Марафон читання  української поезії «Вірші не горять». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

«24 лютого виповнився рік із початку ескалації війни в Україні. Ми не забуваємо, не пропускаємо це в порядку денному. Ми хочемо зустрітися та разом почитати українські вірші, щоб гучним голосом виступити проти російської агресії та терору насилля», – зазначають організатори.

«Росіяни палять українські книги, але не горять слова, не горять вірші. Ми хочемо допомогти українцям врятувати свою літературу та культуру в часи темряви», –  читаємо в анонсі заходу.

Квитки можна придбати онлайн чи в касі театру. Гості можуть вибрати квиток за ціною від 60 до 100 злотих – «плати скільки можеш». Місця на захід ненумеровані.

Під час Марафону читання української поезії продаватимуть книжки українських авторів і авторок. Увесь дохід від збору буде передано видавництвам: харківському видавцеві Олександрові Савчуку, який видає книжки з українського мистецтва, архітектури та етнографії, та видавництву «Кундзулі» Наталії Трохим (видавництво створене у Грузії після початку повномасштабного вторгнення).

Українську поезію у перекладі польською читатимуть Майя Коморовська, Марго Реймер, Агата Тушинська, al ariel rosé (alicja rosé), Беата Єв’яж, Александра Зінчук, Марцін Гачковський та інші.

Музичний супровід забезпечать: Миколай Тшаска, Рафаель Рогінський, Алєксєй Ворсоба, Магдалєна Памула, Skerebotte Fatta + Ольгєрд Докальські.

Більше інформації про захід і його учасників – на сторінці Театру Студіо.

Підтримати видавництва можна, взявши участь у онлайн-зборі коштів, заснованому поетом, перекладачем, ілюстратором і учасником Марафону ariel rosé.