Всесвітні дні моря в Щецині
http://external.polskieradio.pl/files/f2c386e8-63ac-4f36-9d35-e4a4f237659c.file

Всесвітні дні моря в Щецині

Захід стартує в середу. Подія вперше проходить у Центрально-Східній Європі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Всесвітні дні моря в Щецині – це чудовий шанс продемонструвати потенціал польського узбережжя – вважає міністр морського господарства і судноплавства Марек Ґрубарчик. У триденному циклі дебатів і зустрічей, що в середу розпочинається в рамках Всесвітніх днів моря, візьмуть участь майже 30 делегацій зі всього світу та 15 міністрів.

«Дискусії, в основному, стосуватимуться морської економіки. Важливо, щоб ми мали якомога більше двосторонніх зустрічей, а також показали потенціал польського узбережжя, насамперед західного узбережжя, яке нацйбільше відчуло наслідки політичної трансформації, не кажучи вже про економічну, пов’язану з обмеженням суднобудування» – звертав увагу міністр.

Захід спільно організують Міністерство морського господарства та судноплавства і Міжнародна морська організація (ІМО), що діє під керівництвом ООН. Ця подія вперше проходить у Центрально-Східній Європі.

IAR/Л.І.