Вибори президента у США: Туск сказав, хто буде кращим для Польщі

Вибори президента у США: Туск сказав, хто буде кращим для Польщі

Для Польщі перемога Джо Байдена на президентських виборах у США більш бажана, ніж переобрання на другу каденцію Дональда Трампа. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Таку думку висловив експрем’єр-міністр РП, колишній президент Євроради і чинний голова Європейської народної партії Дональд Туск, пише tvn24.

“Можливе президентство Джо Байдена буде добрим для Польщі, набагато кращим за президентство Трампа. Якщо ми думаємо про Польщу як демократичну країну, як повноправного і впливового члена ЄС, країни, яка хоче і може дотримуватися стандартів свободи і прав людини, то про кращого союзника годі і мріяти”, – заявив Туск.

Він додав, що в інтересах Польщі, аби у США був президент, який не має “дивних відносин з Путіним” й однозначно орієнтований на співпрацю із Заходом.

Туск висловив сподівання, що Байден стане “частиною добрих змін”, які ще мають відбутися у світі.

Водночас за словами експрезидента Євроради, критичні висловлювання Байдена на адресу Польщі під час виборчої кампанії стосувалися не країни загалом, а правлячої політичної сили.

Як повідомлялося, під час передвиборчої поїздки до Філадельфії Байден, говорячи про зміцнення тоталітарних режимів у Європі, поряд з Білоруссю назвав Угорщину та Польщу. Це викликало значний резонанс в РП.