Як перевірити ситуацію на польському кордоні? Кілька корисних додатків
https://i1.wp.com/poland2day.com/wp-content/uploads/2018/01/pril-gr-min.jpg?fit=960%2C720&ssl=1

Як перевірити ситуацію на польському кордоні? Кілька корисних додатків

Щоб уникнути багатогодинних черг на польсько-українському кордоні, краще заздалегідь спланувати свою поїздку.  Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Сайт «Польща Сьогодні» пропонує список корисних додатків і сайтів, що допоможуть заощадити час і нерви.
Всім, хто перетинає польсько-український кордон на автомобілі, ми рекомендуємо використовувати спеціальні додатки для мобільних пристроїв. Там є необхідна інформація про правила перетину і ситуації на кордоні. Програми безкоштовні і доступні на мобільних пристроях з операційними системами: iOS, Android, Windows Phone.

«Асистент Кордон»

Додаток є віртуальним гідом по дорожнім, авіаційним, залізничним, морським і пішохідним пунктам пропуску. З його допомогою мандрівник може дізнатися, як буде виглядати митне оформлення і які документи потрібні для перетину кордону. Також можна ознайомитися з лімітами перевезення товарів, вимогами або обмеженнями. Цю інформацію мандрівник отримає індивідуально в залежності від обраного напряму подорожі, виду транспорту, прикордонного переходу та з урахуванням громадянства. Додаток доступний не тільки польською мовою, але й англійською, французькою, іспанською, німецькою, російською та італійською.

«Мобільний Кордон»

Додаток надає актуальні дані про час очікування на східному кордоні Польщі. Також воно дає приблизні прогнози і на майбутні дні. Містить інформацію про поточні погодні умови і дозволяє переглядати зображення з веб-камер на окремих пунктах пропуску.

Додаток «Easy Border UA»

Надає інформацію про завантаження пунктів пропуску у Львівській області. Вiн стане в нагоді всім, хто перетинає автомобільну кордон між Україною і Польщею. Основною його функцією є відображення черг в пунктах пропуску. Також розробники планують додати багато корисної інформації від ДФС і прикордонників.

Сервіс granica.gov.pl

Включає в себе опис процедур перетину кордону через дорожні, авіаційні, залізничні та морські пункти пропуску. Представляє також передбачуваний час очікування на східному кордоні Польщі та актуальну інформацію, необхідну для мандрівника. У тому числі контактні дані, інформацію про ввезення та вивезення товарів.

«Кордон Онлайн»

Якщо ви прямуєте з України в Польщу, то ситуацію на кордоні можете перевірити за допомогою цього сервісу. Камери відеоспостереження показують, які черги зараз у пунктах пропуску. Вам необхідно просто вибрати країну і пункт пропуску, і камера покаже його.

Інтерактивна карта

На сайті Держприкордонслужби є інтерактивна карта, де позначені пункти пропуску і різними кольорами показано стан їх завантаженості на виїзд з України. Вся інформація оновлюється кожні три години. Натискаючи позначку “пункту пропуску”, можна дізнатися час його роботи, кількість легкових і вантажних авто в чергах, а також швидкість оформлення легкових автомобілів на годину.

Використовуючи дані сервіси, можна ефективніше планувати поїздки за кордон і вибирати оптимальні маршрути руху.

Джерело: «Польща Сьогодні»