Який він — український заробітчанин в Польщі?

Який він — український заробітчанин в Польщі?

Кожен четвертий громадянин України, який працює в Польщі, не планує покинути Польщу. Кожен третій — розглядає переїзд до Німеччини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Це — висновок з дослідження у Варшавському університеті. За його оцінками, у Польщі живе і працює майже півтора мільйона українців. Український робітник у Польщі — за даними дослідження — це найчастіше чоловік у віці 20-30 років.

Майже 40 відсотків громадяни України, які працюють у Польщі, мають вищу освіту або незакінчену вищу освіту. Більшість з них (понад 72%) заявляють, що хочуть вивчати польську мову.

Більшість українців, яких можна зустріти в Польщі, працюють у промисловості (40,2%). Певно менше в таких галузях, як транспорт і логістика (15,7%), будівництво (14,4% або сільське господарство (7,9%).

Опитування показало, що 76 відсотків українських громадян, які працюють у Польщі, знають, що Німеччина до 2020 року планує спростити процедуру працевлаштування громадян з-поза меж Європейського Союзу, включаючи Україну. У той же час перешкодою для працевлаштування в Німеччині є незнання мови. 92% українців, які працюють в Польщі, не знають німецької мови або говорять нею погано.

Соціологічне дослідження було проведено в квітні 2019 р. EWL S.A. та східноєвропейською студією у Варшавському університеті. Було опитано 850 громадян України, які приїхали на роботу до Польщі.

За матеріалами: www.rmf24.pl