Яцек Чапутович прокоментував спір з Єврокомісією щодо верховенства права у Польщі
n/z Jacek Czaputowicz, szef MSZPR24/tb

Яцек Чапутович прокоментував спір з Єврокомісією щодо верховенства права у Польщі

Як сказав представник польського уряду, поведінка декотрих євросоюзних інституцій щодо Польщі, зокрема у справі реформи судочинства, не передбачена законодавством Європейського Союзу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща вимагає виконання євросоюзних договорів, якщо йдеться про роль установ ЄС, зокрема Європейської комісії, у спорі з Варшавою. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час свого візиту до Литви. Як сказав представник польського уряду, поведінка декотрих євросоюзних інституцій щодо Польщі, зокрема у справі реформи судочинства, не передбачена законодавством Європейського Союзу:

«Те, з чим ми маємо справу останнім часом, – це спроба втручання (Європейської – ред.) комісії або теж інших міжнародних і навіть неурядових суб’єктів у сам законодавчий процес на етапі прийняття правових положень шляхом здійснення впливу на депутатів та сенаторів. Це викликає глибоку стурбованість польської громадської думки і польських депутатів, бо це може інтерпретуватися як обмеження компетенції держави або навіть її суверенітету».

Як ми повідомляли, у четвер Європейський парламент прийняв резолюцію про верховенство права у Польщі та Угорщині. Документ містить, зокрема, заклик до Європейської комісії про «використання доступних їй засобів заради захисту договорів».

IAR/А.М.