Є зелене світло для будівництва газопроводу Польща-Литва
http://external.polskieradio.pl/files/08c70fab-ef62-4b4b-a937-5bd5f9a68779.file

Є зелене світло для будівництва газопроводу Польща-Литва

Інвестиція розірве існуючу ізоляцію країн Балтії від газового ринку в Європі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Є зелене світло для будівництва газопроводу Польща-Литва. Польська компанія-газовий оператор Gaz-System отримала дозвіл від підляського воєводи на прокладення приблизно ста кілометрів газопроводу, який буде з’єднувати системи передачі газу Польщі і Литви. Ця інвестиція є одним з важливіших європейських проектів, оскільки розірве існуючу ізоляцію країн Балтії від газового ринку в Європі. Інвестицію мають закінчити до кінця червня 2022 року. Газопровід дозволить Польщі та Литві інтегруватися з газовим ринком ЄС.

Вівторок був шостим днем страйку профспілок у авіакомпанії PLL LOT. Учасники страйку: стюардеси і пілоти припинили виконувати свої обов’язки. Влада авіакомпанії переконує, що страйк є нелегальний, а кожен скасований рейс означає величезні збитки.
Президент PLL LOT повідомив у понеділок, що дисциплінарно звільнено 67 працівників, які утрималися від виконування своєї роботи. Профспілківці вважають, що звільнення з роботи є нелегальне.

Учені Віденьського медичного університету дослідили, що разом із рибою, морепродуктами, сіллю, а навіть пивом, медом чи бутильованою питною водою, люди в усьому світі з’їдають мікропластик.
Мікропластик – це шматочки пластику діаметром менше ніж 5 мм. Використовуються в різних типах виробів (наприклад, косметиці), вони також виникають ненавмисно через розбивання більших частин пластику під впливом природних сил, старіння або механічного зносу. Відомо, що споживання мікропластику живими організмами може призвести до ураження шлунково-кишкового тракту, запалення тканин, печінкових проблем, раку та ендокринних розладів. Експерти підтверджують, що пластик дістався до травної системи людини. Учені моніторували групу восьми осіб з різних країн: Австрії, Фінляндії, Японії, Польщі, Росії, Великої Британії та Італії. Виявилося, що в організмах усіх учасників дослідження був пластик.

Л.І.