ЄК затвердила польську програму допомоги компаніям під час пандемії
Ілюстраційне фото pixabay.com/Gerd Altmann

ЄК затвердила польську програму допомоги компаніям під час пандемії

Під час пандемії коронавірусу компанії або взагалі не змогли надавати послуг, або їхні послуги були обмежені. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Європейська комісія затвердила польську програму допомоги компаніям, які постраждали через пандемію коронавірусу, на суму 900 мільйонів євро, тобто 8 мільярдів 600 мільйонів злотих.

Про це повідомила віцеголова Європейської комісії Марґрете Вестаґер, яка займається питаннями конкуренції: «Компанії у таких секторах, як туризм, розваги та спорт дуже постраждали внаслідок пандемії коронавірусу. Польська програма гарантуватиме ліквідність компаній, що діють у цих секторах, і безперервність господарської діяльності». Комісарка Марґрете Вестаґер додала, що Польща повідомила Брюссель про фінансову допомогу, яку отримуватимуть компанії, незалежно від їхнього розміру, у таких галузях, як громадське харчування, фітнес, ярмарки, кіно, розваги, активний відпочинок, фотографія та фізіотерапія.

Через обмеження під час пандемії компанії або взагалі не змогли надавати послуг, або їхні послуги були сильно зменшені. Державна допомога матиме форму прямих субсидій та звільнення від сплати внесків.

IAR/Н.Б.