Єврокомісія виступила проти «продажу» громадянства
https://zbruc.eu/sites/default/files/images/2018/08/z1533647471a214i.jpg

Єврокомісія виступила проти «продажу» громадянства

Єврокомісарка Вера Юрова назвала «троянськими конями» осіб, котрі отримали громадянство за інвестиції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Збруч.

Єврокомісарка з питань юстиції Вера Юрова (Věra Jourová) жорстко скритикувала у вівторок, сьомого серпня, практику, коли країни – члени Європейської Унії надають мешканцям третіх країн громадянство у подяку за значні інвестиції в країну.

«Європейська комісія відстоює позицію, що хоча рішення про визнання громадянства залишається у віданні окремих країн, однак воно повинне надаватися лише тим особам, котрі реально пов’язані з цією країною і мешкали там принаймні рік без перерви», – заявила Юрова в інтерв’ю для німецької газети Die Welt.   

Вона зазначила, що в багатьох випадках під час надання громадянства такого правила не дотримуються. «Через це виникають поважні загрози для безпеки, бо такі особи, отримуючи громадянство, здобувають також і всі права, які належать громадянам Європейської Унії. ЄУ не може ставати безпечним притулком для злочинців, корупції та брудних грошей. А тому країни-члени повинні інтенсивніше, ніж раніше, з’ясовувати, що за особи з третіх країн домагаються громадянства, звідки походять, чого хочуть і звідки мають гроші», – наголосила єврокомісарка.