Європейський інвестиційний банк оприлюднив щорічний звіт про Польщу
Європейський інвестиційний банк (Люксембург) Wikipedia – Palauenc05, CC BY-SA 3.0

Європейський інвестиційний банк оприлюднив щорічний звіт про Польщу

Крім цього, він надав кредит на проведення модернізації університетських лікарень у Ґданську і Любліні у обсязі 390 млн злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посилання на Польське радіо.

Представники міністерства фінансів та Європейського інвестиційного банку підписали договір про надання кредиту на проведення модернізації університетських лікарень у Ґданську і Любліні. Крім цього, Європейський інвестиційний банк оприлюднив щорічний звіт про використання його інвестиційних коштів.

За словами міністра фінансів Тереси Червінської, завдяки підписаному у четвер договору лікарні в Ґданську і Любліні будуть в змозі втілити у життя інвестиційні проекти вартістю 390 млн злотих, або понад 100 млн американських доларів.

«Цим проектом передбачається рефінансування підтримуваних державою інвестицій, здійснюваних університетськими клінічними лікарнями у Ґданську і Любліні. А їхньою метою є, звісно, підвищення якості медичних послуг у сфері онкології, психіатрії, окулістики, серцево-судинних захворювань і поліпшення освіти лікарів у цих же лікарнях».

Торік Європейський інвестиційний банк надав Польщі фінансову підтримку в розміні приблизно 5 млрд євро. Рафал Рибацький з цього банку розповідає, що інвестиції стосувалися не лише великих проектів:

«Весь час потужними є інвестиції в так звану тверду інфраструктуру, тобто в швидкісні автошляхи і залізничні колії. Але минулий рік був, мабуть, винятковим з огляду на увагу до малих і середніх підприємств. Це для нас дуже важливо, бо малі і середні підприємства також дуже інноваційні. Тому, окрім твердої інфраструктури ми сягаємо справді невеличких проектів, що втілюються у життя на території всієї країни».

IAR/А.М.