Євросоюз ввів нові правила для далекобійників та вантажних перевезень

Євросоюз ввів нові правила для далекобійників та вантажних перевезень

У Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як інформує видання dw.com. За допомогою нововведень у ЄС хочуть покращити умови роботи водіїв та скоротити конкуренцію на ринку автоперевезень.

Робота та відпочинок водіїв

Під час міжнародних перевезень можливими будуть два скорочені щотижневі відпочинки підряд. Проте їх не повинно бути більше двох під час кожного чотиритижневого періоду.

Компенсований час відпочинку розбивати не можна — його водієві мають компенсувати до кінця третього тижня після скороченого відпочинку.

Скорочений тижневий відпочинок можна буде проводити в кабіні вантажівки. Проте відпочинок, довший за 45 годин, повинен бути організований лише за межами автівки. Про це має подбати працедавець — знайти і оплатити житло для ночівлі та відпочинку, при чому з адекватними умовами, з душем та туалетом.

Окрім того, роботодавець має організувати роботу так, аби кожен далекобійник міг повернутися додому і побути там щонайменше тиждень на кожних 4 тижні роботи в дорозі.

Спеціальні паркувальні місця

У країнах ЄС планують встановити спеціальні комфортні та безпечні майданчики для паркування, де водії зможуть відпочивати. Такі парковки мають пройти спеціальну сертифікацію. А це можливо лише за тієї умови, що на місці будуть встановлені туалети, продуктові магазини, де можна купити їжу та напої, а також — освітлення та охорона — аби ніхто сторонній не міг прийти на визначену територію.

Більша оплата праці

За новими правилами далекобійників зараховуватимуть до відряджених працівників. Таким чином водіям, які здійснюють перевезення у багатших країнах, треба буде платити більшу зарплатню. Проте це правило набере чинності лише через 18 місяців.

«Розумні» тахографи

До кінця 2023-го року всі вантажівки повинні бути оснащені тахографами нового зразка, які реєструватимуть перетини кордонів між країнами ЄС і на них стоять системи супутникової навігації.