З 1 березня на вулиці Вроцлава повертаються міські велосипеди

З 1 березня на вулиці Вроцлава повертаються міські велосипеди

Вже з 1 березня у Вроцлаві стартує сезон прокату міських велосипедів. Після початку сезону Nextbike та влада міста готують для містян певні зміни: на вибір буде кілька велосипедів, а повертати їх можна не тільки на спеціальних станціях, але і в будь-якій точці у Вроцлаві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Місто планує значне розширення системи муніципального прокату велосипедів, їхня кількість має суттєво збільшитися, також почнуть з’являтися велосипедні пункти у віддалених від центру районах. В остаточному підсумку Вроцлав матиме більше двох тисяч велосипедів, тобто вдвічі більше, ніж є зараз.

— Згідно статистики, кожна четверта, п’ята особа, що проходить на вулиці, — є систематичним користувачем громадських велосипедів. Це дуже хороший результат, але на сьогодні WRM не охоплює все місто. З цієї причини після 2019 року ми готуємося до великої розбудови системи муніципального прокату велосипедів. Wrocławski Rower Miejski збільшиться в чисельності з 760 велосипедів, що функціюють сьогодні, до 2000 одиниць, це стане можливим вже у найближчому майбутньому”, — повідомляє Деніел Хойнацкі, велосипедний офіцер з Вроцлава.

Робота над проектом з розширення системи розпочата вже наприкінці минулого року.

З 1 березня цього року можна буде орендувати не тільки стандартні велосипеди, але і тандеми, електричні, дитячі (для діток від шести років та зростом від 120 см), і навіть вантажні велосипеди.

Електричні велосипеди — велосипедом може користуватися особа від 13 років, зростом від 150 до 195 см. Велосипеди з електричним механізмом можуть набирати швидкість до 25 км/год.
Вантажний велосипед (карго) — велосипеди з вантажним відсіком для перевезення дітей, а також ремнями безпеки. Максимальна вантажопідйомність відсіку — 100 кг.
Велосипеди тип «handbike» — триколісний велосипед з ручним механізмом, призначений для інвалідів із захворюваннями опорно-рухового апарату.
Складаний велосипед — призначений для використання однією людиною, якій виповнилося 13 років, зростом — 145-190 см, вагою – до 100 кг).
Велосипеди типу «тандем» призначені для двох осіб, загальною вагою до 230 кг.

Нестандартні велосипеди можна буде орендувати лише на кількох станціях, а саме: на pl. Dominikańskim (Galeria Dominikańska), на Lotniczej/Na Ostatnim Groszu, на Powstańców Śląskich/Aleja Hallera, на Rondzie Reagana і на Żmigrodzkiej/ Broniewskiego. Крім того, такі велосипеди можна буде заздалегідь зарезервувати.

Залишити поза станцією WRM (вроцлавських міських велосипедів) можна буде лише стандартні та дитячі велосипеди. У такому випадку з вашого рахунку знімуть 3 злотих. Якщо ж ви припаркуєте такий покинутий велосипед до станції — отримаєте бонус — 2 злотих.

ЦІНИ

Стандартний велосипед:
— від 1 хв до 20 хв — безплатно;
— від 21 хв до 60 хв — 2 зл;
— за кожну почату годину — 4 зл/год;
— оплата за перевищення 12 годин прокату — 300 зл.

Дитячі велосипеди:
— від 1 хвилини дo 48 годин — безплатно, за перевищення 48 годин прокату – 350 зл.

Велосипед типу «handbike»:
— від 1 хвилини до 72 годин — безплатно, за перевищення 72 годин — 500 зл.
Складаний велосипед, тандем, карго:
— від 1 хв до 4 год — 2,50 зл/год;
— від 5 до 24 годин — безплатно;
— 25 годин і кожна наступна розпочата година — 2,5 зл/год;
— перевищення 72 годин прокату — 500 злотих.

Електричний велосипед:
— від 1 хвилини до 4 годин — 5 зл/ год;
— від 5 годин до 24 годин — безплатно;
— 25 годин і кожна наступна розпочата година — 5 зл/год;
— перевищення 48 годин прокату — 500 злотих.

Джерело: UAinWroclaw.pl