З 1 грудня в Чехії діє нова система електронного збору оплати за проїзд.

З 1 грудня в Чехії діє нова система електронного збору оплати за проїзд.

З 1 грудня в Чехії діє нова система електронного збору оплати за проїзд. Можливі ускладнення на південному кордоні РП. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Якщо водіям вантажних автомобілів не вдасться зареєструватися в системі, вони не зможуть в’їхати до Чехії.

1 грудня в Чехії починає працювати нова система збору платних платежів. Це означає, що всі вантажні автомобілі (понад 3,5 т) повинні бути зареєстровані в новій системі, а також повинні мати обладнання, сумісне з новими технологічними рішеннями. За відсутність нового пристрою для обчислення плати за дорогу, — штраф у розмірі до приблизно 16 тис. злотих, — повідомляє se.pl

Зобов’язання сплачувати плату за мито поширюється на чотириколісні автотранспортні засоби з максимально допустимою вагою транспортного засобу понад 3,5 тонни. Розмір плати залежить від типу транспортного засобу та пройденої відстані на платних дорогах.

Якщо водії вантажних автомобілів не виконають формальності до неділі та не встановлять нові бортові агрегати, є ризик, що будуть перешкоджання у русі транспорту польсько- чеськими прикордонними дорогами.

У Польщі зареєстровано приблизно 117 тисяч вантажівки. Деякі водії, ймовірно, захочуть виконати формальності лише на кордоні. Однак це може зайняти кілька годин і — якщо є більше водіїв без необхідних бортових блоків — це призведе до заторів.

Ефективну реєстрацію водіїв мають забезпечити чеські координатори, які будуть чергувати на прикордонних переходах 24 години на добу та допомагати в ефективному виконанні формальностей та встановлення бортових підрозділів.