З'явився трейлер до фільму польської режисерки про Голодомор в Україні (відео)

З’явився трейлер до фільму польської режисерки про Голодомор в Україні (відео)

У мережі з’явився офіційний трейлер до фільму Агнєшки Холланд “Обиватель Джонс”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

“Обиватель Джонс” є однією з найбільш очікуваних прем’єр цієї осені. Стрічка має з’явитися в широкому прокаті в листопаді 2019 року. Поки що глядачам запропонували трейлер на 2,5 хв.

Режисером фільму є знана польський режисер і сценарист Агнєшка Холланд. Проект картини став переможцем 10-го конкурсу кінопроектів “Держкіно” в категорії “Тематичні ігрові фільми” (до 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні).

Сюжет приносить глядача в 1933 рік. Валлійський журналіст та радник британського прем’єр-міністра Гарет Джонс шукає наступну велику історію та приїжджає до Москви, щоб взяти інтерв’ю у Сталіна. Там він знайомиться з Адою Брукс, яка відкриває йому очі на “радянську утопію”, і Гарет, попри смертельні погрози спецслужб СРСР, розпочинає власне розслідування. Крок за кроком він наближається до розкриття правди про найбільшу трагедію українського народу – Голодомор…

“Є шанс, що це буде перший серйозний фільм про Голодомор в Україні в 1932-33 роках. На жаль, українському кінематографу не вдалося створити стрічку, яка б повністю передала трагедію, і водночас була зрозуміла глядачеві за межами України”, – так у Facebook висловився про фільм польської режисерки голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима.

Jest szansa, ze będzie to pierwszy poważny film o Wielkim Głodzie w Ukrainie w latach 1932/33. Niestety ukraińska…

Опубліковано Piotr Tyma Середа, 11 вересня 2019 р.