За наругу над польським прапором українця чекає суд

За наругу над польським прапором українця чекає суд

Громадянин України, який в м. Ельблонгу хотів спалити прапор РП, визнав свою провину. Справа перейшла до суду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.


Скандальний випадок стався ще сім місяців тому, але ЗМІ Ельблонгу лише тепер пишуть про нього, оскільки районна прокуратура нещодавно завершила розгляд справи, яка була порушена за публічне зняття, знищення та образу прапора Республіки Польща. Тиждень тому матеріали справи щодо українського громадянина були направлені до районного суду м. Ельблонг.
Інцидент стався в січні 2019 року у місті Ельблонг. Підозрюваний разом з товаришем у стані алкогольного сп’яніння гуляли неподалік Ронди Захисників Бірчі. Один з них зірвав польський прапор, роздер, кинув у смітник, і вже обоє намагалися його спалити. Злочинець визнав свою провину, відтак згідно зі ст. 137 § 1 Кримінального кодексу йому може бути пред’явлено штраф, обмеження волі або позбавлення волі на строк до одного року, — повідомляє kresy.pl
Довідка: Рондо Захисників Бірчі в Ельблонгу відкрили у жовтні 2018 року з ініціативи місцевого мешканця Я. Бокея як вшанування пам’яті Війська польського та поліції, які у 1945-1946 рр. боролися у селі Бірчі з відділами УПА.