Затримано 15 громадян України і Грузії, що нелегально працювали на території Польщі
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/06/imgonline-com-ua-Resize-JdydLt4OX0AXBP-580x375.jpg

Затримано 15 громадян України і Грузії, що нелегально працювали на території Польщі

Протягом 11 липня поточного року, співробітники Надоджанського відділу прикордонної служби РП в рамах перевірки законності працевлаштування іноземців, виявили, що 15 громадян України та Грузії працюють на території Польщі незаконно. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Розслідування показало, що іноземці працювали на теренах РП незаконно. Основним порушенням положень було виконання роботи без необхідного дозволу, а в кількох випадках робота була надана на умовах, несумісних з дозволом.

Офіцерами ПС Каліша, Зеленої Гури, Легніци і Клодзко було виявлено 11 громадян України і 4 громадян Грузії, які виконували роботу, що не відповідала до правовим нормам РП.

Зокрема, співробітники прикордонної служби в Клодзко затримали шістьох громадян України, які працювали незаконно. Чоловіки у віці від 23 до 30 років виконували будівельні роботи.

Українці, які працювали нелегально, добровільно подали відповідні заяви про зобов’язання сплатити штраф. Громадяни України, також, зобов’язані покинути територію Польщі на протязі 30 календарних днів. Заборона повторного в’їзду на територію РП триватиме один рік.

Проте, це було не єдиними порушеннями, виявленими під час перевірки, оскільки співробітниками ПС в Єленій Гурі було перевірено у тому ж часі один із місцевих швейних закладів, де було затримано 4 громадян України, які виконували роботу без необхідних дозволів. Затримані — це 3 жінки та чоловік у віці від 26 до 50 років.

Офіцери з SG в Калішу в Острувському повіті заарештували 4 громадян Грузії, які виконували роботу на будівельних майданчиках без відповідних на те дозволів. Іноземці будуть зобов’язані повернутися в свою країну походження у зв’язку з порушенням положень Закону про зайнятість та інституціях ринку праці.

Останнє затримання було зроблено співробітниками Прикордонної служби в Легниці, які затримали громадянина України. Чоловік працював незаконно у Легницькому повіті. 37-річний чоловік був зобов’язаний повернутися на Батьківщину.

Порушення положення Закону про працевлаштування та зайнятість іноземців та ринку праці Польщі, тягне за собою судовий розгляд та штраф у розмірі не нижче 3000 злотих. Роботодавців подано до суду, котрий і встановить розмір покарання. Грошовий штраф може сягнути розміру до 30000 злотих.

Джерело:

капітан прикордонної служби Рафал Потоцький
прес-секретар керівника Надоджанського відділу прикордонної служби РП