Затримано поляка, який давав хабарі за Карти поляка для білорусів

Затримано поляка, який давав хабарі за Карти поляка для білорусів

Центральне антикорціпційне бюро затримало польського підприємця, який давав хабарі працівнику польської дипломатичної установи за допомогу у видачі громадянам Білорусі Карт поляка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Центральне антикорупційне бюро (CBA) затримало польського підприємця, який живе у Білорусі, і який за хабарі допомагав в одержанні Карт поляка та інших документів. За хабар він хотів також незаконно ввезти до Білорусі 1-2 млн доларів.

Керівник відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ Центрального антикорупційного бюро Темістоклес Бродовський підтвердив, що працівники білостоцької делегатури у співпраці зі оперативно-слідчим департаментом Центрального слідчого бюро затримали польського підприємця, який давав хабарі працівнику польської дипломатичної установи.

За словами слідчих, хабарі він давав на допомогу в одержанні дозволів, що легалізують перебування громадян Білорусі у Польщі. Одним із документів була Карта поляка. Одержання свідоцтв дозволяли громадянам Білорусі перебувати у Польщі та займатися підприємницькою діяльністю на тих же умовах, що і поляки.

Агенти CBA з’ясували, що підприємець пообіцяв дати черговий хабар у розмірі 50 тис. доларів за гарантування вивезення до Білорусі без офіційних декларацій та оплат 1-2 млн доларів.

Прокуратура у Варшаві готується висунути затриманому підприємцю обвинувачення.

PAP/Т.А.