Жінка в Ополе намагалась продати свою дитину

Жінка в Ополе намагалась продати свою дитину

Торгівля людьми, незаконне усиновлення, шахрайство та вимагання грошей — співробітники поліції та прокурори з Ополе підозрюють, що ці злочини могла скоювати 22-річна жінка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Співробітники відділу кіберзлочинності під час моніторингу мережі зіткнулися з інформацією, від якої волосся стає дибки. На інтернет-форумі та на одному з сайтів соціальних мереж хтось розмістив оголошення, в якому невідома жінка пропонували купити у неї дитину. В оголошенні було чітко вказано, що дитину віддадуть за певну винагороду.

Виявилося, що аккаунт, з якого було розміщено оголошення, заснований на неправдивих даних. Однак працівникам кіберполіції вдалося визначити адресу особи, яка, на їхню думку, могла опублікувати дане оголошення.

За цією ж адресою була зареєстрована 1-річна дитина. З цієї причини поліцейські мали діяти дуже швидко. У квартирі на момент прибуття поліції перебувало дві жінки, віком 22 і 26 років.

Молодша жінка визнала, що це вона розмістила рекламу. А все це для того, щоб вимагати гроші у тих, хто зацікавлений у торгівлі людьми і незаконним усиновленням. З її свідчень виникає, що 22-річна жінка симулювала вагітність. Вона вимагала в інтернет-користувачів кошти для придбання вітамінів, ліків та аксесуарів для немовлят, — повідомляє поліція.

На щастя, малюка в домі не було і він вже там не проживає, оскільки, згідно з рішенням суду, жінку було позбавлено батьківських прав, а дитину було вилучено і віддано до іншої родини на виховання.

У справі триває слідство для з’ясування всіх обставин справи.