«Життя та смерть для нації»! Так націоналісти будуть святкувати 100-річчя незалежності Польщі
https://zik.ua/gallery/top/p/o/polshcha_nacionalisty_960.jpg

«Життя та смерть для нації»! Так націоналісти будуть святкувати 100-річчя незалежності Польщі

«Життя та смерть для нації»! Під цим гаслом націоналісти будуть святкувати 100-річчя незалежності Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вроцлавські націоналісти організовують ще один марш з нагоди 100-річчя Незалежності Польщі, який пройде через місто 11 листопада.

Організатори дійства розраховують на більш високу явку мешканців міста. Вони, навіть, запрошують сім’ї з дітьми.

Почнеться Марш Незалежності о 17:00 з площі перед Головним залізничним вокзалом, а саме з перетину вулиць Пілсудського та Перонової (Piłsudskiego i Peronowej). Звідти, колона рушить вздовж вулиці Свідницька (Świdnicką) та вийде на Площу Ринок.

Гасло цьогорічного маршу – «Життя і смерть для нації». Націоналісти запрошують для участі виключно поляків – сім’ї з дітьми, ветеранів, молодь, патріотів, людей похилого віку, націоналістів. Цього дня — 11 листопада, слід очікувати на великі ускладнення  в ДР.

— Ми переконані в тому, що наш марш знову стане гордістю Вроцлава, в єдності вулицями міста пройдуть польські патріоти. Ідея маршу — урочисте святкування національного свята, а також протиставлення антипольському, антинаціональному руху, який стабільно опановує столицю Нижньої Сілезії”, — говорить Яцек Мідляр з Асоціації Велика Незалежна Польща, колишній священик і організатор походу.

— Jesteśmy przekonani, że nasza manifestacja po raz kolejny stanie się dumą Wrocławia, zgromadzeniem polskich patriotów ponad podziałami, uroczystym świętowaniem oraz zdecydowanym sprzeciwem wobec antypolonizmu, który nabiera coraz większych rozmiarów, a od lat dręczy stolicę Dolnego Śląska. Mamy świadomość, że także i tym razem na wieść o Marszu Polski Niepodległej środowiska lewicowe i żydowscy osadnicy zamieszkujący w naszej Ojczyźnie dostaną białej gorączki, a antypolscy awanturnicy będą chcieli nasz marsz zakłócić i doprowadzić do awantury. Niedoczekanie! — mówi Jacek Międlar ze Stowarzyszenia Wielka Polska Niepodległa, były ksiądz i organizator marszu.

Марш, який кожен рік, 11 листопада організовується націоналістами Вроцлава, не є мирною подією. Захід завжди супроводжується бійками, шарпаниною та посиленим контролем з боку поліції. Учасники кидають феєрверки та вигукують агресивні лозунги. Однак, цього разу організатори маршу гарантують безпеку своїх учасників та «захист від ворожих середовищ».