“ЖУРЕК ПОХМЕЛЬНЫЙ”

“ЖУРЕК ПОХМЕЛЬНЫЙ”

Зустрічаємо «Маланку», водимо «Козу», відмічаємо «Старий Новий Рік» і з понеділка закінчуємо святкувати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Першого віце-президента Польсько-Української господарчої палати, учасника Українсько-польського Форуму партнерства під патронатом Міністрів закордонних справ Польщі та України Олега Дубіша.

«ЖУРЕК ПОХМЕЛЬНЫЙ». Зустрічаємо «Маланку», водимо «Козу», відмічаємо «Старий Новий Рік» і з понеділка закінчуємо святкувати («бухати», «обжиратись», «гудіти», «лінюхувати», тощо – хто що любить…). Пора братись до роботи і розвитку в т.ч. особистого та територіального. Відношу це і до себе ?)). Бо інакше курс гривні не те, що ніколи не зрівняється з курсом польського злотого (а наш рівень життя з польським), а навпаки – з такими економічними тенденціями, «працьовитістю» політичними «ілюзіями», популізмом та суспільною байдужістю і наївністю нашого народу невдовзі складатиме не 7-8, як сьогодні, а 10-15 гривень за один злотий. Пора тверезіти у всіх відношеннях і традиційний польський «Журек» – не погане «похмельне» блюдо:))). А якщо поважно – то дві додані фотографії я на днях зробив в Києві на Подолі.

Як на мене фото символічні – анонс традиційної польської страви на російській мові в столиці мультикультурної української столиці разом з масовою доступністю можливості обміну польського злотого в столичних обмінниках (а ще кілька років тому рідко який український «кантор», крім львівських і на кордоні PL-UA, був готовий запропонувати дану послугу) свідчать про подальше взаємне проникнення наших економік і суспільного буття.

Правда особисто мені дуже хочеться, щоб українська присутність в Польщі була виражена не тільки великою кількістю українських трудових та бізнесових мігрантів, завдяки чому українська мова стає майже буденною на вулицях польських міст та селищ, але також була пов’язана, наприклад, з значною присутністю українських товарів на полицях польських магазинів, великою кількістю спільних інвестиційних проектів в т.ч. інфраструктурних, на кордоні та в оборонній сфері. Було б дуже добре щоб, попри вибори в Україні та Польщі і відповідну політичну турбулентність, Новий 2019 рік приніс нам також значний ріст польських інвестицій в українську економіку, різке збільшення числа проектів виробничої кооперації підприємств з Польщі та України, а також спільну польсько-українську експансію на треті ринки. І ще багато чого іншого у всіх сферах нашого буття, що я для себе характеризує, як ЩИРЕ І РІВНОПРАВНЕ ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКЕ ПАРТНЕРСТВО!!! Сподіваюсь що я не безнадійний ідеаліст. Ще раз вітаю всіх нас з Новим 2019 Роком! Хай нам щастить і шануймося бо ми того варті:)))

Олег ДУБІШ