Зросло число іноземців, які сплачують внески на соціальне страхування
pixabay/pexels/CC0 License

Зросло число іноземців, які сплачують внески на соціальне страхування

Сплата внесків до Закладу соціального страхування є корисною і для польської системи страхування, і для самих іноземців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Зросло число іноземців, застрахованих у польському Закладі соціального страхування (ZUS). Як повідомив речник цієї установи Войцєх Андрусєвич, внески сплачує майже 610 тисяч іноземців.

Після тимчасового зниження, зафіксованого на початку цього року, коли кількість застрахованих іноземців впала до 558 тисяч, у лютому їх число зросло до 583 тисяч, а тепер застрахованих 609 тисяч. Серед них 454 тисячі є громадянами України, 36 тисяч – Білорусі. Також чимало молдован та індійців.

Сплата внесків є корисною і для польської системи страхування, і для самих іноземців, – звернув увагу речник Закладу соціального страхування Войцєх Андрусєвич: «Завдяки соціальному страхуванню вони можуть розраховувати, що у складних ситуаціях отримають виплати із Закладу соціального страхування. Це стосується хвороби або нещасного випадку. Крім того, вони збирають капітал на свою пенсію. Ці внески будують фінансову ситуацію Фонду соціального страхування. Отже, користь є обопільною – виграють іноземці та ми, польська держава».

Понад половина працівників з-за кордону, зареєстрованих у Закладі соціального страхування, працює на основі трудового договору, 20 тисяч має власну економічну діяльність. Інші працюють на основі цивільно-правових договорів.

IAR/Н.Б.