63% українських заробітчан збираються повернутися додому

63% українських заробітчан збираються повернутися додому

63% українських трудових мігрантів, згідно соціологічних опитувань, сказали, що повернуться додому із заробітків у будь-якому випадку. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника.

63% українських трудових мігрантів, згідно соціологічних опитувань, сказали, що повернуться додому із заробітків у будь-якому випадку. Навіть, якщо в них будуть довгострокові робочі контракти за кордоном. 13% відповіли, що не повернуться в жодному випадку. Потрібно розуміти, що більшість наших громадян не зможуть соціалізуватися за кордоном та побудувати там кар’єру. Більше 90% з них працюють в іноземних країнах руками, і це важка робота.
Великою проблемою залишається високий рівень шахрайства у працевлаштуванні за кордоном. Є багато схем, за якими українців відправляють працювати, наприклад, до Німеччини, на підставі польською робочої візи. Але всім потрібно розуміти, що це – порушення німецького законодавства. Робоча віза дає можливість працювати тільки в тій країні, якою вона видається. Головною гарантією захисту трудового мігранта від шахрайства залишається безкоштовне працевлаштування. Це той випадок, коли компанія – посередник не бере гроші з людини за вакансію, а отримує прибуток від іноземного роботодавця, який замовляє її послуги з пошуку персоналу.