Аеропорт "Київ" записав відеозвернення: Якщо держава не втрутиться, ця криза стане для нас останньою

Аеропорт “Київ” записав відеозвернення: Якщо держава не втрутиться, ця криза стане для нас останньою

Міжнародний аеропорт “Київ” записав відеозвернення до керівництва країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Цензор.Нет.

Колектив просить законодавчо встановити мінімальні ставки на авіаційне обслуговування і таким чином створити рівні умови для всіх аеропортів України.

Від початку карантину МА “Київ” втратив весь пасажиропотік і майже всі доходи. При цьому далі зазнає великих витрат на утримання інфраструктури, безпеку польотів, виплату податків і кредитів. “Аеропорту “Київ” потрібна допомога. Якщо держава не втрутиться, ця криза може стати для нас останньою. Ситуація ускладнюється нерівними умовами, в яких ми змушені працювати”, – сказано у зверненні.

#ГоворитьБізнес

На заклик Mikheil Saakashvili команда Міжнародного аеропорту «Київ» записала відеозвернення.Ситуація, що склалася, терміново потребує уваги з боку влади. Аби ця криза не стала для нас останньої, Уряд має ввести мінімальні ставки на авіаційне обслуговування, створити рівні умови для всіх аеропортів та гарантувати чесну конкуренцію.Без цього аеропорт не виживе, тисячі людей втратять роботу, а столиця — єдине міське летовище та свою візитівку.Голова виконавчого комітету Нацради реформ закликав бізнес говорити про проблеми. І ми будемо говорити, допоки нас не почують.#ГоворитьБізнес #SaveKyivAirport

Опубліковано Аеропорт Київ – Kyiv Sikorsky Airport Четвер, 4 червня 2020 р.

Колектив просить закріпити на законодавчому рівні розмір мінімальних ставок: $10 – за зліт/посадку, $10 – пасажирський збір і $3 – на авіаційну безпеку за кожного відправленого пасажира.

Наразі кожен аеропорт встановлює ставки самостійно. Щоб успішніше боротися за авіакомпанії, іноді ставки опускають нижче рівня собівартості послуг.

“Встановлені мінімальні ставки – загальносвітова практика. Так невеликі аеропорти можуть конкурувати з великими. Це робить неможливим непрозоре ціноутворення і демпінгові маніпуляції”, – сказано у зверненні.

Колектив також закликав субсидувати галузь і створити спеціальну комісію з вирішення проблем цивільної авіації, до складу якої запросити представників усіх українських аеропортів і авіакомпаній.

Як раніше повідомлялося, аеропорт “Київ” опинився на межі банкрутства. За час карантину він втратив весь пасажиропотік і всі доходи, при цьому витрати на утримання інфраструктури, виплату кредитів і податків скоротилися всього на 40%. Аеропорт двічі звертався по допомогу до Кабміну і президента, однак реакції не було.

28 травня голова виконавчого комітету Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі в Facebook запустив хештег #ГоворитьБізнес. В рамках акції він закликав бізнес записувати відео своїх проблем і пообіцяв донести їх до президента.