«Актуальні питання захисту прав від Інтернет-порушень»: тренінг з підвищення кваліфікації адвокатів

«Актуальні питання захисту прав від Інтернет-порушень»: тренінг з підвищення кваліфікації адвокатів

Актуальні питання захисту прав від Інтернет-порушень були обговорені 31 січня, під час проведення тренінгу з підвищення кваліфікації адвокатів, організованого Платформою юридичної освіти. Про це повідомляє Upmp.news.

Спікерами цього заходу виступили Юрій Каргаполов та Наталя Разиграєва – засновники проекту «WEB-FIX», призначеного для фіксації веб-контенту та встановлення власників веб-сайтів, реєстрантів доменних імен.

Юрій Каргаполов

Під час заходу обговорювались питання світового та українського досвіду цифрового управління, доменних імен та ІР-адрес, взаємовідносин учасників доменного ринку, реєстрації доменних імен та управління ними, розуміння та аналізу веб-контенту, видів Інтернет-спорів, необхідних та достатніх доказів для захисту прав від Інтернет-порушень, про способи фіксації і дослідження змісту веб-контенту, встановлення власників веб-сайтів, реєстрантів доменних імен (належних відповідачів).

Спікери розповіли про останні тенденції судового захисту прав від Інтернет-порушень, зокрема, можливість встановлення факту недостовірності інформації через суд в порядку окремого провадження, витребування даних для забезпечення доказів, оцінку доказів тощо.

Сьогодні, ці питання є вкрай важливими, адже наше життя все більше і більше стає залежним від Інтернету, а онлайн-порушення та навіть злочини стають скоріше звичайною справою, аніж винятковою подією. Отож, стає зрозуміло, що люди таких професій як юристи і IT-спеціалісти нині мають співпрацювати.

Дискусійними з боку адвокатів стали питання щодо статусу даних служби WHOIS та перевірки їх достовірності, ризиків та наслідків помилкового встановлення належних відповідачів, можливості призупинення та/або скасування реєстрації доменних імен, способів формування електронних доказів, доцільності процедури блокування веб-сайтів.

Наталя Разиграєва

Нові теми виникали прямо під час дискусії, учасники ставили цікаві питання, та не менш цікаво відповідали на запитання своїх колег та спікерів. Був відчутний зворотній зв’язок від кожної людини, кожен вклав по частинці своїх знань в тренінг.

Одним словом, відбувся цінний обмін практичним досвідом та порадами. Порадували своїми запитаннями також глядачі онлайн-трансляції тренінгу. Ніхто не був обділений увагою, спікери задовольнили потребу в інформації кожного присутнього. А потребу в теплій та дружній атмосфері задовольнили короткі перерви, під час яких учасники могли поспілкуватися один з одним на теми, які їх хвилювали.

Проведення наступного тренінгу з цієї теми заплановано на 14 березня в м.Києві та 21 березня в м.Харкові. Запрошуємо адвокатів, що бажають підвищити свою кваліфікацію та отримати унікальні практичні знання долучитись до участі в цих заходах.

Захід акредитовано Національною асоціацією адвокатів України, учасники отримають 4 залікових бали.

E-mail для запитань: [email protected].

Посилання на реєстрацію: https://forms.gle/d7t79aduEfqpn2Rx5.

Чекаємо саме на вас!

Іра Роговська