Апеляційний суд залишив Гримчака під вартою

Апеляційний суд залишив Гримчака під вартою

Апеляційний суд Чернігівської області залишив заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака під вартою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Службі судових розпорядників апеляційного суду.

“Рішення суду попередньої інстанції відносно Юрія Гримчака залишено без змін”, – сказав один із розпорядників.

Як відомо, сьогодні суд розглядав апеляційну скаргу на рішення Деснянського районного суду Чернігівської області від 16 серпня 2019 року щодо застосування запобіжного заходу відносно заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака. Відомо, що його взяли під арешт терміном на 60 днів із правом внесення застави в розмірі 6 млн грн. Відтоді він перебуває в Чернігівському СІЗО.

Як розповіла на своїй сторінці у Facebook дружина арештованого Юлія Гримчак, на суд її чоловіка привели аж 10 охоронців із Нацгвардії України. І цього разу він уже не сидів поряд з адвокатом, а знаходився у клітці.

Юлія Гримчак припускає, що невдовзі може відбутися зміна кваліфікації інкримінованого її чоловікові правопорушення, оскільки прокурори не знають, за якою статтею кваліфікувати його дії. Коли ж суд запитав у прокурорів, хто є постраждалою стороною у справі, ті відповісти не змогли.

Також пані Юлія розмістила заяву свого чоловіка, де він повідомляє про задовільне самопочуття і найкращу з усіх можливих камеру.

“Ні про яке самогубство мови йти не може!”, – наголосив Гримчак.

Нагадаємо, Юрія Гримчака та рідного брата його дружини Ігоря Овдієнка було затримано 14 серпня за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабаря. За версією слідства, Овдієнко допомагав Гримчаку у сприянні одній із фірм в отриманні дозволів на будівельні роботи в Києві. Чоловіки попалися “на гарячому” під час отримання частини коштів у сумі 480 тис. доларів США. Гроші були знайдені у квартирі Овдієнка.

Підозрюваним висувається обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом шахрайства за попередньою змовою з групою осіб в особливо великих розмірах. 16 і 17 серпня п.р. Деснянський районний суд м. Чернігова ухвалив рішення про тримання чоловіків під вартою терміном на 2 місяці з можливістю внесення застави.