Білорусь не може продавати свою продукцію в Росію
wikimedia commons/Okras (Own work)/CC BY-SA 4.0

Білорусь не може продавати свою продукцію в Росію

Приблизно 60 білоруських підприємств мають повну або часткову заборону на продаж своїх товарів до Росії через обмеження накладені Москвою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Олександр Лукашенко вимагає усунення цих обмежень. Білоруський лідер на урядовій конференції в Мінську, присвяченій економічним питанням, заявив, що Білорусь не може реалізувати двосторонні угоди з продажу своєї сільськогосподарської продукції в Росії. Це відбувається тому, що Росія не виконує своїх зобов’язань.

«Чому ми не протидіємо цьому»?, – Лукашенко запитував членів свого уряду. Президент додав, що з точки зору розміру білоруського експорту навіть Європейський Союз зараз випереджає Росію.

Глава держави підкреслив, що слабкий білоруський експорт турбує його, оскільки це впливає на валютні надходження та економічний розвиток країни. Раніше Лукашенко оголосив, що прем’єр-міністр Білорусі особисто буде нести відповідальність за економічне зростання країни.

Влада Білорусі уже давно скаржиться на обмеження, що накладаються Росією на експорт білоруських молочних та м’ясних продуктів, фруктів і овочів. Довгий час Росія була основним ринком для білоруських товарів.

IAR/Л.І.