Білорусь прощається з McDonald's — його замінять російські мережі «Вкусно — и точка»
Ілюстраційне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/281478

Білорусь прощається з McDonald’s — його замінять російські мережі «Вкусно — и точка»

Білорусь прощається з McDonald’s, з вівторка, 22 листопада, його замінить російська мережа «Вкусно — и точка». Інтернет-користувачі говорять про «прощання з епохою», але Алєксандр Лукашенка «подякував Богу» за відхід американської мережі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Білорусь прощається з McDonald’s, з вівторка, 22 листопада, його замінить російська мережа «Вкусно — и точка». Інтернет-користувачі говорять про «прощання з епохою», але Алєксандр Лукашенка «подякував Богу» за відхід американської мережі.

Про майбутні зміни було оголошено 11 листопада. Вже 22 ресторани відкриються під новим, російським прапором — «Вкусно — и точка».

Це мережа, яка замінила McDonald’s у Росії після виходу компанії з цієї країни через вторгнення в Україну.

Причиною змін у Білорусі називають проблеми з ланцюгом поставок. За даними незалежних ЗМІ, білоруська сторона мала відмовитися від франшизи через логістичні проблеми. Деякі позиції меню вже зникли з білоруської мережі.

«Слава Богу, що йде! Але місце McDonald’s, де працюють наші люди, наші спеціалісти, де продають наші товари, мають зайняти білоруси», — прокоментував ситуацію Алєксандр Лукашенка.

Лукашенка також розкритикував невиправдане захоплення «заморським» і висловив думку, що білоруси також можуть «розрізати булку навпіл і покласти туди шматок м’яса, картоплю та листя салату». «Боже, я не знаю, хто це їсть», — сказав політик, який нещодавно публічно заявив, що ні він, ні його сини ніколи не їли ні гамбургера, ні чизбургера.

Багато білоруських клієнтів McDonald’s, який працює в цій країні вже майже 26 років, не приховують своєї ностальгії. У соцмережах пишуть про «кінець епохи», викладаючи фотографії прощальних трапез і згадуючи поїздки до Мінська в той час, коли ресторани McDonald’s були тільки в столиці.

РАР/С.Ч.