«Богдан» знову постачатиме санітарні автомобілі для української армії
Медики скаржаться, що автомобіль «Богдан-2251» незручний для евакуації поранених

«Богдан» знову постачатиме санітарні автомобілі для української армії

У минулому половина доставлених на фронт санітарних автомобілів «Богдан» зламалася. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Компанія «Богдан Моторс» підписала новий контракт із Міністерством оборони на постачання санітарних машин «Богдан 2251» до Збройних сил. Про це повідомили у прес-службі корпорації у понеділок, 14 січня.

На підприємстві стверджують, що в автомобілях переглянуто устаткування кабіни водія та медичного кузову. Автівки обладнано автономною системою підігріву, а паливну систему – спеціальним обігрівачем. Всього в конструкцію автомобілів внесено 10 змін.

В кінці січня 2018 року в Україні розгорівся скандал з санітарними автомобілями «Богдан», коли волонтери повідомили, що половина поставлених армії машин зламалася, а медики не хотіли використовувати тих, що залишилися, стверджуючи, що вони нестійкі і сильно трясуться при їзді. З 50 доставлених на фронт автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.

У відповідь в Міноборони заявили, що усунуть виявлені в ході експлуатації недоліки, і «Богдани» надійдуть у війська на заміну застарілим зразкам техніки, яка не оновлювалася протягом десятиліть.

Санітарний автомобіль «Богдан 2251» виробляється корпорацією «Богдан Моторс». Розробка авто, як заявлялося, велася разом з спеціалістами Міноборони з урахуванням потреб військових лікарів. Вартість автомобіля складала 32 тис. доларів США за одиницю.