Брифінг Юлії Тимошенко за підсумками засідання Погоджувальної ради парламенту (ВІДЕО)

Брифінг Юлії Тимошенко за підсумками засідання Погоджувальної ради парламенту (ВІДЕО)

Брифінг Юлії Тимошенко за підсумками засідання Погоджувальної ради парламенту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Батьківщину”.

Лідерка «Батьківщини» нагадала, що з 1 липня вступає в дію закон про розпродаж землі. В найгіршому із можливих вигляді: одразу із правом володінням вітчизняними чорноземами іноземними банками, дозволом знімати верхній шар, припиненням державного контролю, відібранням паїв у фермерів. Швидко зупинити це антиконституційне рішення влади та відвернути катастрофу можна було референдумом, за проведення якого сьогодні виступає майже 80% громадян.

«Батьківщина» зробила усе, щоб допомогти українцям організувати таке всенародне опитування. Але Центральна виборча комісія голосами представників правлячої партії заблокувала проведення референдуму і зняла останній запобіжник до розпродажу землі. «Ми, звісно, оскаржимо рішення ЦВК у судах.

«Батьківщина» продовжить боротися за збереження української землі у власності українців усіма доступними методами», – запевнила Юлія Тимошенко.