Будівельні та земляні роботи на горі Щекавиця заборонені

Будівельні та земляні роботи на горі Щекавиця заборонені

Будівельні та земляні роботи на горі Щекавиця заборонені – таку відповідь надав Кличко – мер. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сторінку у фейсбуці “Щекавиця: збережемо гору-легенду”.

Ритуальна служба СКП “Спецкомбінат ПКПО” намагалося без належних дозволів встановити на Щекавиці паркан, який перекрив би вільний доступ до панорамного майданчику гори. До того ж, для нової огорожі на стежці були викопані ями, які створювали небезпечну ситуацію і загрозу травмування відвідувачів.

У відповідь на такі дії Департамент охорони культурної спадщини КМДА видав комунальному підприємству припис з вимогою не проводити на території Старообрядного кладовища будь-яких робіт, які не відповідають вимогам закону «Про охорону культурної спадщини».

Оскільки зараз у КП «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» немає жодного необхідного дозволу (ні від Міністерство культури, молоді та спорту України на проведення робіт на території пам’ятки археології національного значення, ні від Департамент охорони культурної спадщини КМДА на проведення археологічних розвідок, розкопок та інших земляних робіт), це означає, що тепер йому офіційно заборонено проводити будь-які роботи на території Щекавиці.

Дякуємо Віталій Кличко, Олександр Никоряк, Ольга Балицька, Дмитрий Банас та Володимир Бовкун за допомогу у збереженні пам’ятки! Вітаємо активну громаду, зокрема Svitlana Yatsenko-Lyakhovets, Михаил Шаповаленко, Світлана Толстушко та усіх захисників Щекавиці!

Це була вже друга спроба захопити панорамний майданчик – минулого року невідомі особи вже намагалися встановити на території Щекавиці паркан, але Комунальне підприємство “Київблагоустрій” його демонтувало.

Пропонуємо всім небайдужим зберегти цей документ та пред’являти при кожній спробі проведення будівельних та земляних робіт на нашій горі. Активна громада – це рушійна сила у захисті історико-культурної національної спадщини.