Бужанський демонстративно відмовився вшановувати Небесну Сотню – відео

Бужанський демонстративно відмовився вшановувати Небесну Сотню – відео

Народний депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський відмовився вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані в лютому 2014 року. Цікаво, що зробив він це доволі демонстративно. Подія відбулася під час пленарного засідання 19 лютого. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на 24 канал.

Відповідне відео з’явилося в мережі. Як видно з кадрів, у залі Верховної Ради для пленарних засідань оголосили хвилину мовчання в пам’ять про загиблих на Майдані.

Зауважимо, що опісля всі нардепи, журналісти та інші запрошені встали. Натомість Бужанський продовжив з діловим виглядом сидіти на своєму місці, потираючи підборіддя.

Згодом Бужанський у коментарі “Радіо Свобода” пояснив, що він виступає проти вшанування пам’яті лише однієї частини загиблих під час Революції 2013 – 2014 років (мовиться про Небесну Сотню – 24 канал). Щоправда, стверджує він, “сумує за усіма загиблими”.

Я бачив кілька дописів, вони – абсолютно брехливі, я поясню чому. На одному з таких відео накладено учорашні слова Стефанчука. Вчора віцеспікер парламенту виступив і запропонував вшанувати пам’ять всіх загиблих на Майдані. Я встав разом з усіма, звісно. Я сумую за всіма загиблими. Сьогодні віцеспікер від БЮТ запропонувала вшанувати пам’ять однієї частини загиблих. Я – категорично проти такого підходу,
– зауважив Бужанський.

Справді, уранці 20 лютого у Раді з пропозицією вшанувати хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної сотні до депутатів звернулася заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Вона представляє фракцію “Батьківщина”.

Слуга народу Максим Бужанський відмовився вшановувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих на Майдані

Опубліковано Баба і кіт Середа, 19 лютого 2020 р.