Чехія потребує українських медсестер
http://external.polskieradio.pl/files/8f1c1ec8-1611-4572-ace9-1863e975860a.file

Чехія потребує українських медсестер

Чеські роботодавці скаржаться на відсутність персоналу та звітують про попит на іноземних працівників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Чехії не вистачає кілька тисяч осіб, щоб піклуватися хворими, людьми похилого віку та інвалідами. Можна було б запросити працівників з України, але потрібні спеціальні програми, – заявила у понеділок міністр праці Ярослава Нємцова.

«У соціальних службах відсутні близько двох тисяч працівників. Я знаю, що ми можемо їх працевлаштувати дуже швидко», – сказала Нємцова про шанси залучити українських медсестер.

Чеські роботодавці скаржаться на відсутність персоналу та звітують про попит на іноземних працівників. Чеська Торгівельна палата, яка критикує тривалі процедури отримання дозволів на працевлаштування для українців, із задоволенням прийняла ідею міністр праці.

За словами пані міністр, у Чеській Республіці працює близько 374 тисяч осіб із-за кордону, в тому числі 280 тисяч з країн ЄС та 94 тис. з інших країн. Серед них близько 70 тисяч це працівники з України.

Деякі роботодавці вказують, що Чеська Республіка повинна шукати можливості залучення працівників з інших країн, оскільки відплив великої кількості українців може мати негативний вплив на Україну та її розвиток.