Через транзитні зобов’язання перед Євросоюзом Україна не може припинити залізничне сполучення з РФ

Через транзитні зобов’язання перед Євросоюзом Україна не може припинити залізничне сполучення з РФ

Гучну заяву зробив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Гучну заяву зробив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман: «Розірвати в один момент сполучення між Україною і Росією, в тому числі залізничне, коли йде транзит товарів до Європейського Союзу, а ми маємо міжнародні зобов’язання перед ЄС в рамках, в тому числі, Угоди про асоціацію, ми просто не можемо».
Пан Гройсман додав, що мова про відновлення авіасполучення між Росією та Україною, яке було припинено ще у 2015 року з ініціативи Києва, наразі не йде. І хоча кількість поїздів, що курсують між цими країнами, значно скоротилася, у 2017 році найприбутковішим українським потягом став залізничний експрес «Україна» сполученням Київ-Москва, який заробив майже 6 мільйонів доларів. Міністр інфраструктури Володимир Омелян неодноразово заявляв, що необхідно припинити всі залізничні сполучення з Росією, відтак ще взимку виступив з відповідною ініціативою на засіданні уряду.
Російська влада повідомила про відповідні заходи у разі припинення залізничних та автобусних сполучень з Україною. Міністерство транспорту, висловило сподівання, що воно не буде реалізовано.
Джерело: pl.sputniknews.com