Черговий фейк Кремля проти НАТО

Черговий фейк Кремля проти НАТО

Проти лому немає прийому, якщо немає іншого лому. Про це повідомляє Upmp.news.

Це прислів’я чудово підійшло б для пояснення інциденту, який відбувся вчора в акваторії Чорного моря, але є цікаві «АЛЕ»…

Французьке військове судно Dupuy de Lome заблокувало роботу російських комплексів протиповітряної оборони (ППО) С-400, які дислоковані в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє AVIA.PRO. Слід зазначити, що цей російський інформаційний ресурс, належить до так званого «сірого сегмента», що дозволяє собі досить часто публікувати матеріали маніпулятивного характеру, а часом і відверті фейки.

Отже, російське ЗМІ повідомило про те, що корабель НАТО здійснив постановку перешкод для перехоплення сигналу, випромінюваних РЛС С-400, тим самим «придушивши» їх.

Видання нагадує, що 6 вересня французький військовий розвідувальний корабель Dupuy de Lome пройшов Босфорську протоку і попрямував до центральної частини Чорного моря. Попри відсутність озброєння, судно обладнане потужною радіолокаційною апаратурою, що здатне спровокувати збій в роботі радарів противника.

Перше. Новина позитивна, адже в інформаційному просторі був опублікований черговий факт немочі російських озброєнь. І визнано це самими російськими ЗМІ.

Друге. Першоджерелом поширення даної інформації став саме російський ресурс, який використовується російської ж пропагандою для різного роду вкидань.

Третє. Бентежить те, що матеріал висвітлений на третьосортному російському інформаційному майданчику був хвацько підхоплений низкою інших російських і не тільки російських ЗМІ.

І ось чому. Заходячи в Чорне море, з мирною місією, французьке судно здійснило фактично, агресивні дії по відношенню до систем ППО РФ. І якщо ці дії були настільки вдалі, яким чином про це дізнався інформаційний зливний бачок, що не публікує без дозволу навіть оголошення «продам/куплю», і чому про цю ганьбу вирішили написати росіяни?

Так, що ж це було? Лом-прийом чи черговий фейко-вкид росіян?

А все просто. Це черговий фейк росіян, але з далекоглядними планами.

Росіяни скористалися заходом в Чорне море французького високотехнологічного корабля-розвідника, для того, щоб неофіційно звинуватити його у втручанні в роботу свого ЗРК. Неофіційно, тому як відповідної реакції влади Франції або командування НАТО на писанину третьосортного сайту бути не може апріорі. Але, наратив був закинутий. Причому не тільки наратив про те, що НАТО – ворог Росії і союзник України, який здатний взяти під свій контроль управління системами ППО РФ, який користуюся безперешкодним заходом в Чорне море і, кораблі якого регулярно відвідують українське місто – Одесу. Але, ще наратив (і він головний) про те, що російські ЗРК тепер незахищені від зовнішнього втручання зі сторони НАТО.

І знову все просто…, коли черговий російський ЗРК (наприклад «Бук») зіб’є черговий пасажирський літак, в цьому можна було звинуватити НАТО. Адже саме військове судно НАТО продемонструвало свої можливості щодо втручання (зі слів «зливного бачка» вдалого) в роботу російських С-400. А все для того, щоб потім заявити на всю світову спільноту, що Російську Федерацію в черговий раз підставили.

Ось і думаємо….

Чи така вже міцна оборонна спроможність Російської Федерації, як про неї думають та кажуть самі росіяни?

Чи можливо (для РФ), є доцільним прикинутися слабкими та вразливими, що б потім показати «зуби» та звинуватити інших у своїх агресивних діях?

А нам слід бути уважними до інформаційних повідомлень, особливо де першоджерелом є «зливні бачки» РФ. Не забувати, де кремлівські мужі розігрують «криваві сценарії» будуть фейки, маніпуляції, викривлення інформації…, перекладання вини на інших…

І наостанок. Задумайтесь, які країни, ще мають на озброєнні ЗРК С-400 (та ще й знаходяться в басейні Чорного моря)… Можливо це Туреччина?….