Чи відправить Зеленський у відставку заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного

Чи відправить Зеленський у відставку заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного

Новина дня — відставка заступника Голови СБУ Нескоромного. Президент Володимир Зеленський відправить у відставку заступника голови Служби безпеки України Дмитра Нескоромного. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на «Главком».

Прессекретар Служби безпеки України Олена Гітлянська не змогла спростувати або підтвердити інформацію про відставку першого заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. «Я зараз знаходжуся на лікарняному. Я не можу це вам ані підтвердити, ані спростувати», — сказала «Главкому» прессекретар СБУ . На наш телефонний запит у прес-службі СБУ відповіли «Наразі не можемо ані підтвердити, ані спростувати дану інформацію. Голова СБУ знаходиться в даний момент у відрядженні».

Нагадаємо, 1 липня 2019 року указом президента №827/2019 Дмитра Нескоромного було призначено першим заступником голови СБУ – начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки.

До відома, Дмитру Нескоромному 41 рік, він підполковник. Отримав спеціальність «Правознавство» у Луганському інституті внутрішніх справ МВС України. Також закінчив Національну академію СБУ. Має кандидатський ступінь.

У 1999-му почав працювати в органах державної безпеки.

Нескоромний всю кар’єру зробив у главку «К» (Головне управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ), яке ймовірно буде скорочено при реформуванні відомства.

У 2018-му Нескоромний був заступником начальника Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.