ДБР відкрило справу проти депутата, який виклав відео з братом Єрмака і звинуватив главу ОП в корупції
Facebook Geo Leros

ДБР відкрило справу проти депутата, який виклав відео з братом Єрмака і звинуватив главу ОП в корупції

В свою чергу, САП відкрила провадження проти Єрмака через імовірну торгівлю державними посадами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Mind.

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження стосовно народного депутата і режисера Гео Лероса, який оприлюднив резонансні відеозаписи за участю Дениса Єрмака, брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

На відео зображено, як, імовірно, брат голови ОП проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади за гроші.

На своїй Facebook-сторінці ввечері в понеділок, 30 березня, Гео Лерос повідомив, що його вже запросили на допит в ГБР, подзвонивши по телефону.

Депутат уточнив, що справу порушено за чотирма статтями Кримінального кодексу.

«Тобто те, що зафіксовано на плівках не має значення. Виявляється, що розкривати корупціонерів – розголошення держтаємниці. Ні для кого в цій країні корупція не є таємницею, а наслідки її дійсно важкі», – написав Лерос.

Речник ДБР Максим Білоусенко в коментарі «Громадському» уточнив, що справу відкрили за чотирма статтями ККУ. Йдеться про статтю ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 344 (втручання у діяльність державного діяча), ч. 2 ст. 328 (розголошення державної таємниці) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). Депутату загрожує штраф або обмеження волі терміном до 8 років.

При цьому раніше Гео Лерос повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництом Назара Холодницького відкрила провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади.

Нагадаємо, 29 березня нардеп Гео Лерос опублікував у Facebook відеозаписи, на яких, ймовірно, брат голови Офісу президента Андрія Єрмака проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади.

Серед запропонованих посад звучали Київська митниця, Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця. Також йшлося про телеканал «Україна» та Національний комплекс «Експоцентр України».

У відповідь на це Андрій Єрмак повідомив, що подасть заяви до СБУ та ДБР.