«Депутат ЛНР», який їздив в Україну отримувати пенсію, отримав вісім років тюрми
https://images.unian.net/photos/2017_02/1486812877-9922.jpg?0.5345959636682542

«Депутат ЛНР», який їздив в Україну отримувати пенсію, отримав вісім років тюрми

Лисичанський міський суд Луганської області засудив до восьми років тюремного ув’язнення «депутата ЛНР», затриманого під час спроби перетину лінії розмежування в травні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Лисичанський міський суд Луганської області засудив до восьми років тюремного ув’язнення «депутата ЛНР», затриманого під час спроби перетину лінії розмежування в травні. Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

«Правоохоронці встановили, що житель Кришталевого в 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань. Зловмисник активно підтримував збройну агресію Росії проти України, сприяв встановленню окупаційної адміністрації в ОРЛО, голосував за прийняття низки сепаратистських «законів» псевдореспубліки», – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали «політичного діяча» під час спроби перетину лінії розмежування з метою отримання пенсії на підконтрольній українській владі території.

Суд визнав його винним за ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.1 ст.258 -3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Вирок набув чинності.

До слова, жителі окупованих територій і переселенці отримують пенсії на території, підконтрольній Україні. Для цього їм необхідно пройти ідентифікацію.