Дещиця завершує роботу послом у Польщі

Дещиця завершує роботу послом у Польщі

Посол України в Польщі Андрій Дещиця завершує свою місію на чолі українського дипломатичного представництва у Варшаві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

«На завершення місії зустрівся з Дуаєном дипломатичного корпусу у Варшаві, апостольським нунцієм Сальваторе Пенакіо. Дякую за підтримку та співпрацю протягом років!», – написав Дещиця.

Напередодні Дещиця під час зустрічі з главою польського уряду Матеушем Моравецьким подякував йому за підтримку України.

Як повідомлялося, Дещиця перебував на посаді посла у Польщі з 13 жовтня 2014 року. До цього, з 27 лютого по 19 червня 2014 року, виконував обов’язки міністра закордонних справ України. Раніше Дещиця також був послом України у Фінляндії та Ісландії. З серпня 2006 року до грудня 2007 року перебував на посаді речника МЗС.

На посаді посла його замінить Василь Зварич, указ про призначення якого Послом в Польщі Президент України підписав 8 лютого. Зварич перебував на посадах директора Другого територіального департаменту МЗС і заступника директора Департаменту інформаційної політики МЗС. Він також займав дипломатичні посади у посольствах України у Польщі (двічі), Туреччині та США.