«DGP»: Залицяння до Путіна в річницю диявольського пакту
Зустріч французького та російського президентів у Форті Бреґансон, 19 серпня 2019 EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

«DGP»: Залицяння до Путіна в річницю диявольського пакту

На прикладі вчорашньої зустрічі Еммануеля Макрона з Володимиром Путіним у Форті Бреґансон на півдні Франції чітко видно, наскільки низьку ціну платить Росія за порушення міжнародного права. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На прикладі вчорашньої зустрічі Емманюеля Макрона з Владіміром Путіним у Форті Бреґансон на півдні Франції чітко видно, наскільки низьку ціну платить Росія за порушення міжнародного права, – пише Збіґнєв Парафіанович у часописі «Dziennik Gazeta Prawna». З 2014 року російський президент, власне кажучи, не пішов на жодні суттєві поступки щодо Заходу. Тоді як лідери того ж Заходу його приймають, неначе й не було анексії Криму, сепаратистських республік, різанини в Алеппо та хімічної атаки проти Сєрґєя Скрипаля. Достатньо було контрольованому Кремлем суду замінити затриманому в Росії та звинуваченому в розтраті французькому інвестору Філіппу Дельпалю слідчий ізолятор на домашній арешт, аби Париж перестав себе стримувати у витяганні Путіна з міжнародної ізоляції.

У цьому новаторському підході до Кремля ще далі зайшов шеф німецького МЗС Гайко Маас. Соціал-демократ, що прагне розуміти Росію, є за освітою юристом. У середу та четвер він гостюватиме у Москві на запрошення Сєрґєя Лаврова. Їхні переговори відбуватимуться ледве за день до круглого ювілею – 80-річчя підписання Пакту Молотова-Ріббентропа. Важко повірити, що Маас не розуміє контексту і символіки цієї події, адже ще перед його вильотом до Москви журнал «Der Spiegel» опублікував голосний, широко коментований матеріал, присвячений систематичній реабілітації Росією цього «диявольського пакту», підписаного в серпні 1939 року, та використанню його в поточній політиці.

А.М.